
به گزارش فاطر۲۴ ، ظهور صنعت چاپ منجر به انتقال دانش و اطلاعات به صورت گسترده به نسلهای بعد و ماندگاری آنها شد چرا که پیش از آن نوشتن کتاب به صورت دستی به سختی و در حد چندین نسخه ممکن بود در حالی که با اختراع ماشینهای چاپ این امکان افزایش یافت و از زمان ورود این صنعت به ایران مشکلات بسیاری در این زمینه وجود داشته است از جمله آنکه در ابتدا مردم مطعبه سربی ماشین چاپ را نماد کفر میدانستند و حاضر به استفاده از محصولات چاپی آن نبودند تا به امروز که ماشینآلات کهنه، گرانی کاغذ و مواد اولیه نیز دست از سر این صنعت بر نمیدارد.
درواقع صنعت چاپ ایران در حال حاضر به دلیل وجود مشکلات فروان در کما به سر میبرد و برخی مشاغل وابسته به صنعت چاپ از جمله نشریات نیز خطر مرگ را پیش روی چشمان خود تجسم میکنند.
ماشینآلات صنعت چاپ کشور فرسوده است
پیمان رضایی، رئیس اتحادیه چاپخانهداران و کانونهای تبلیغاتی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه اصلیترین مشکل در استان فرسودگی ماشینآلات صنعت چاپ به علت عدم حمایت بانکی و مالی توسط سیستمهای دولتی است، میگوید: امروزه ماشینآلات مورد استفاده در صنعت چاپ با توجه به پیشرفت تکنولوژی پیشرفتهتر شدهاند ولی دستگاههای مورد استفاده در استان از این نظر خیلی سطح پایین و از رده خارج شده، هستند.
وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد مواد مصرفی در این صنعت وارداتی است، یادآور میشود: امروزه با توجه نوسانات ارزی افراد شاغل در صنعت چاپ با مشکل تهیه مواد اولیه و ارائه خدمات چاپی مواجه هستند و با وجود فراوانی کاغذ ولی به دلیل قیمت بالای آن، امکان تهیه کاغذ نیز وجود ندارد و از سویی هزینه تمام شده بالا حجم سفارشها را کاهش داده که بر مشکلات افزوده است.
وی با بیان اینکه رکود موجود در بازار بسیاری از واحدها را با خطر تعطیلی مواجه کرده است، عنوان میکند: ولی این مشکلات تنها مربوط به آذربایجانغربی نیست بلکه یک مشکل سراسری و متعلق به همه کشور است و مسئولان نیز از این مشکلات خبر دارند و حتی برای حل مشکل گرانی کاغذ جلسهای نیز برگزار و تصمیم بر آن شد که خریداران کاغذ را از یک قیمتی به بالاتر نخرند ولی نتیجه در عمل آن شد که فروشندگان از وارد کردن کاغذ با این قیمت به بازار امتناع ورزیدند.
نظارت بر بازار ضعیف است
رئیس اتحادیه چاپخانهدادان و کانونهای تبلیغاتی استان با بیان اینکه نظارت بر بازار ضعیف است، ادامه میدهد: از آنجا که بیشتر تاجران واردکننده کاغذ و سایر کالاها در تهران هستند کاری از دست فعالان این صنف در استان برای حل مشکلات برنمیآید چون باید کاغذی تحویل آنها شود تا آنها خدمات چاپی به مشتریان ارائه دهند و در حال حاضر بسیاری از اجناس موجود در بازار بنجل و دست چندم بوده که این نیز معضل دیگری است.
خارج کردن چاپخانههای دیجیتالی از معافیت بیمه ای موجب اخراج کارگران این صنف شده است
وی با اشاره به اینکه از شهریورماه سال گذشته سازمان تامین اجتماعی در اقدامی کاملا سلیقهای در کل کشور چاپخانههای دیجیتالی را از معافیت بیمه خارج کرد و در نتیجه آن هزینه پرداختی بیمه فعالان چاپ سه برابر شد و پیگیریها برای حل آن نتیجه نداد، بیان میکند: در نتیجه این تصمیم بسیاری از چاپخانهها تعدیل نیرو کردند و از سویی مالیات نیز مشکل همه اصناف در استان است زیرا واحدهای صنعتی در آذربایجانغربی ضعیف بوده و بار پرداخت مالیات بر روی اصناف است در حالی که در استانهای صنعتی کشور بار مالیاتی بر روی واحدهای تولیدی و صنعتی است.
استاندار آذربایجانغربی توجهی به اصناف و اتحادیهها نمیکند
رضایی با بیان اینکه مشکلات مالیاتی سرمایهگذاری در استان را هم با مشکل مواجه کرده است، عنوان میکند: استاندار آذربایجانغربی با وجود گذشت یک سال از حضور خود در استان تاکنون حتی یک جلسه با روسای اتحادیه و اصناف استان تشکیل نداده است و واحدهای ما در حالی که همیشه خط مقدم انجام برنامههای مذهبی و ملی هستند در جلسات حل مشکلات به چشم نمیخورند در حالی که استاندار در همه اتفاقات و جلسات از مدیران واحدهای تولیدی دعوت کرده و آنها مشکلات خود را بیان میکنند.
وی میافزاید: مشکل واحدهای تولیدی با اصناف زمین تا آسمان فرق داشته چرا که واحدهای تولیدی بیشتر مشکل بانکی و تسهیلاتی دارند در حالی که مشکل اصناف بیمه، مالیات و تامین مواد اولیه است و شهریاری کاش پنجاه درصد از زمانی که برای جلسه با رئیس اتاق بازرگانی صرف کرده است را نیز برای روسای اتحادیههای استان نیز صرف میکرد و نهادهای متولی نیز به جای حل مشکل واحدهای اصناف تنها به دنبال تعطیلی آنها نباشند.
دستگاهها و بانکهای آذربایجانغربی کارهای چاپی خود را به سایر استانها سفارش میدهند
این فعال صنعت چاپ با اشاره به درخواست فعالان این صنعت از استاندار و سایر مسئولان ادامه میدهد: استاندار به ادارات، بیمارستانها و بانکهای سطح استان بخشنامه کنند تا بدهیهای خود به فعالان این صنف را به صورت نقدی پرداخت کنند و آنها کارها و خدمات چاپی خود را به دلیل قیمت تمام شده بالا در استان به تهران یا سایر استانها ندهند چرا که مالیات از واحدهای آذربایجانغربی گرفته میشود ولی سود کارها به جیب اصناف سایر استانها میرود در حالی که آیا آنها نیز خدمات چاپی خود را به چاپخانهداران استان ما نمیدهند.
سفارش مشتری را به دلیل نبود ورق برچسب رد کردم
سعید عباسی، صاحب یک چاپخانه در خیابان طرزی ارومیه با بیان اینکه مواد مصرفی برای انجام خدمات چاپی در بازار پیدا نمیشود، اظهار میکند: از طرفی قیمت کاغذ هم به شدت بالا رفته است و موجودی آن هم در بازار یافت نمیشود به گونای که امروز بنده برای تهیه یک ورق برچسب با مشکل مواجه شدم و از آنجایی که چنین ورقی در بازار وجود نداشت سفارش مشتری را رد کردم.
وی با اشاره به اینکه مشکلات موجود در صنعت چاپ از عید سال جاری شده و در زمان حال به اوج خود رسیده است، میافزاید: با این شرایط بسیاری از مشتریان به دلیل هزینه بالای چاپ و آگهی از دادن سفارش منصرف میشوند به گونهای که ما که در چاپخانه پیش از این مشکلات، برای ۲۰ روز سفارش کار داشتیم اکنون دیگر بیکار شده و حتی به دلیل نبود مواد اولیه قبول سفارش هم نداریم.
گرانی چاپ توان خرید کتاب مردم را کاهش داده است
این فعال صنعت چاپ با اشاره به اینکه مالیات و بیمه هم از دیگر مشکلات این صنف است، ادامه میدهد: ولی در حال حاضر تامین مواد اولیه و گرانی آن در صدر مشکلات قرار دارد و سود ۲۰ درصدی که پیش از این بحران و رکود در سفارشها وجود داشت به پنج درصد کاهش یافته است و ما با فرهنگیان و دانشجویان و دانشآموزان در این صنف سر و کار داریم و وقتی قیمت تمام شده چاپ بالا میرود توان تامین کتاب هم برای آنها مشکل شده و قید کتاب را میزنند.
وی با بیان اینکه دستگاههای مورد استفاده در صنعت چاپ استان دسته چندم کشورهای خارجی است، عنوان میکند: پیش از این گرانیها توان تهیه دستگاههای نو و تعمیر دستگاههای فعلی نیز به سختی برای اعضای این صنف وجود داشت اکنون با افزایش سرسامآور قیمت دلار چندین دستگاه در مجموعه چاپی ما به دلیل خرابی یک یا چندین قطعه از رده خارج شده و ما نمیتوانیم هزینه تعمیر آنها را تامین کنیم.
وضعیت صنعت چاپ بحرانی است
علی عبداللهی با اشاره به اینکه با توجه به گرانیهای اخیر وضعیت صنعت چاپ بحرانی شده است، تصریح میکند: امروزه کسی که به دنبال آگهی و تبلیغ برای شغل خودش است پس از پرداخت هزینههای دیگر به فکر تبلیغ می افتد که با توجه به گرانیها دیگر این هزینه را هم نمیکند و از آنجایی که ویترین همه محصولات واحدهای تولیدی و صنعتی و پیشرو تمام صنایع چاپ است، مشکل در این صنعت موجب تعطیلی سایر صنایع نیز میشود.
وی خاطرنشان میکند: مالیات نیز دیگر مشکل فعالان در صنعت چاپ است که اداره کل مالیات بدون کارشناسی مبالغی را برای دریافت مالیات از کسبه این صنف بدون توجه به مستاجر و مالک بودن و درآمد واقعی خود کاسب از آنها مطالبه میکند و درواقع این اداره کل در این ارتباط به کسی جواب نمیدهد و امروزه همه چیز به دلار مربوط است به طوری که در جامعه حتی قیمت آب هم با دلار سنجیده میشود و این گرانی دلار موجب تعدیل نیرو و بیکاری در این صنف شده است.
از آنجایی که نشریات و مطبوعات نیز یکی از مشاغل وابسته به صنعت چاپ هستند در حال حاضر نیز افراد فعال در این عرصه با مشکلاتی مواجه هستند که بالا رفتن قیمت چاپ از جمله این مشکلات بوده که صاحبان نشریات را دچار نگرانی کرده است.
سوءمدیریت و افزایش یکباره دستمزد چاپخانهها مشکل اصلی نشریات است
مریم رسولی صاحب امتیاز هفتهنامه خط مردم میگوید: هر چند مشکلات نشریات استان زیاد هست ولی بخش عمده دلایل این مشکلات به سوءمدیریت مرزی بودن استان و امنیتی کردن تمام مسائل از سوی مسئولان، افزایش سرسامآور و روزانه هزینه لیتوگرافی و کاغذ، عدم ثبات در بازار و افزایش قابل توجه قیمت تمام شده نشریه طی هفتههای اخیر و افزایش یکباره دستمزد چاپخانهها توسط اتحادیه چاپخانهداران است.
افزایش هزینه چاپ در سال جاری به مشکلات نشریات افزوده است
راضیه ایمانی، مدیر مسئول چندین نشریه در آذربایجانغربی میافزاید: هزینه چاپ نسبت به سال پیش خیلی گرانتر شده و این به مشکلات دیگر نشریات از نبود حمایت مالی از منابع آگهیها افزوده است.
یارانه یا کاغذ با قیمت تعاونی در اختیار نشریات قرار میگیرد
امید سیاح، معاون مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی با بیان اینکه مشکل امروزی نشریات گرانی کاغذ و سایر ملزومات چاپ است، میگوید: در حال حاضر همه نشریات کشور با مشکل مواجه هستند و معاونت مطبوعاتی استان وضعیت موجود نشریات از جمله پایین آمدن تیراژ و کیفیت کاغذ چاپ آذربایجانغربی را به وزارت متبوع گزارش کرده است که در نتیجه آن دو هفته پیش کمک نقدی برای کاهش مشکلات به نشریات استان شد.
وی میافزاید: برای حل بیشتر مشکلات نشریات و مطبوعات استان قرار شده است میزان تناژ نشریات هر استان با توجه به اعلام آنها توسط صاحب امتیاز و مدیران مسئول نشریات به معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارسال شود و در طی آن تا با قیمت تعاونی یا پرداخت یارانه مشکل نشریات حل شود و در حال حاضر در آذربایجانغربی از ۹۰ نشریه مجوزدار تنها ۳۵ نشریه به صورت منظم چاپ میشوند که به ندرت تیراژ هر کدام از آنها از ۲ یا ۳ هزار تجاوز میکند.
تهیه و تنظیم از سمیرا محمدی
اخبار اقتصادی
جديدترين خبرها
-
عزاداری امسال در تاریخ کشور ماندگار شد / سرمایه گذاری در آموزش و پرورش برنامه ریزی برای بلند مدت است
-
عکس/ثبت نام دبیرستان معارف اسلامی آغاز شد
-
فیلم/واقعیات درباره «یک سکانس خاص» که برداشت های مختلفی از آن شد
-
۲ طرح تولیدی و ۳ طرح آبرسانی در ارومیه افتتاح شد
-
مقاومت و صراحت این روحانی مجاهد در مواضع بحق انقلابی، برجسته و نمایان بود
-
سرکوب عزاداران حسینی در نیجریه
-
هر رسانه، یک حسینیه
-
جزئیات بازخوانی جعبه سیاه بوئینگ اوکراینی
-
به سال آخر دولت به چشم وقت اضافی نگاه نکنید
-
برداشت بیش از یک میلیون سیب در آذربایجانغربی
دیدگاه ها (0)