به گزارش فاطر ۲۴ ،سمیه زارع امروز با اشاره به اینکه امسال حدود ۱۳۴ نفر به آمار مبتلایان به بیماری ام اس افزوده شده است، اظهار کرد: آمار بیماران ام اس در سطح استان آذربایجان غربی تا آخر تیر ماه سال جاری چهار هزار و ۸۰ نفر است که از این تعداد بیش از دو هزار نفر ساکن شهر ارومیه هستند.
وی افزود: از هر ۱۰۰ هزار نفر ۵۰ تا ۱۲۰ نفر به این بیماری مبتلا میشوند و هر ساله در انجمن ام اس آذربایجانغربی حدود ۳۰۰ نفر ثبت نام جدید وجود داشته و امسال نسبت به سال گذشته ۲ درصد افزایش ثبت نامی وجود داشته است.
مدیرعامل انجمن ام اس آذربایجان غربی گفت: متاسفانه با وجود اینکه بیماری ام اس بیماری قرن شناخته شده و در کشور ما آمار سریع رو به رشدی دارد و آذربایجان غربی نیز از لحاظ شیوع این بیماری بر روی خط قرمز قرار دارد، به هیچ عنوان از سوی مسئولان و خیرین توجهی به این بیماران نمیشود.
وی تصریح کرد: به گفته نایب رئیس انجمن ام اس ایران تا چند سال آینده در هر خانواده یک بیمار ام اس وجود خواهد داشت بنابراین چرا از حالا به فکر این بحران نباشیم و بهتر است آمادگی مقابله با آن را کسب کنیم.
زارع عدم آگاهی مردم و مسئولین را علت انزوایی این بیماری دانست و گفت: متاسفانه در جامعه ما اینطور جا افتاده که وقتی صحبت از کمک به بیماران میشود ناخودآگاه ذهن همه به طرف سرطان معطوف میشود در حالی که بیماریهای صعب العلاجتر از سرطان اکنون وجود دارد که سالهای زیادی شخص و خانوادهاش را درگیر و زمین گیر میکند.
زارع با بیان اینکه آذربایجانغربی در رتبه پنجم ابتلا به اماس در سطح کشور است افزود:اما از لحاظ امکانات، در رتبه آخر قرار دارد و متاسفانه بیماران ام اس مورد بیمهری مسئولین و خیرین قرار گرفته است.
وی عنوان کرد: استانهای دیگری مانند زنجان ،خراسان شمالی خراسان، رضوی اصفهان و اراک که بسیار کمتر از آذربایجان غربی بیمار دارند همگی دارای مراکز ویژه مجهز برای بیماران ام اس هستند اما این استان پس از گذشت ۷ سال از تاسیس انجمن آن، دفتری ندارد و مجبور به اجاره نشینی هستیم.
زارع افزود: کلینیک ویژه این بیماران مرکز اقامتی و آسایشگاه ویژه بیماران ام اس فیزیوتراپی، کار درمانی و آب درمانی، حداقل امکانات برای آنان است که شهر ارومیه از آن محروم است.
مدیرعامل انجمن ام اس آذربایجانغربی به بزرگترین مشکل این بیماران اشاره کرد و گفت: عدم دسترسی سریع بیماران ام اس به تیم درمان یکی از بزرگترین مشکلات بیماران مبتلا به ام اس است اما درکشورهای دیگر کلینیک متخصص و حتی پرستار نیز به بیمار معرفی میشود و در برخی مواقع ارتباط بسیار موثری وجود دارد، اما در آذربایجانغربی این شرایط وجود ندارد.
وی درباره وضعیت بیمهای بیماران اماس افزود: خوشبختانه مشکل خاصی در خصوص بیمه این بیماران وجود نداردو بسیاری از این بیماران تحت پوشش بیماری خاص قرار دارند اما نام« خاص» که بر روی این بیماران و بیمه آنان گذاشته شده به معنای واقعی معنا نشده است چون بسیاری از آنان در هر ماه هزینهای بیش از یک میلیون تومان برای دارو و درمان دارند.
زارع در پایان سخنان خود گفت: بیماری ام اس یا فلج تدریجی اعضای بدن با نشان هایی همچون کاهش حافظه و اختلال در عملکردهای جنسی و فیزیکی آغاز می شود و MRI و گرفتن نوار بینایی و شنوایی از روش های تشخیص بیماری MS است و همچنین در مواردی کهMRI کمک کننده نباشد بررسی مایع نخاع از نظر پروتیینهای خاص انجام میشودکه البته مثبت یا منفی بودن آن ، بیماری را تایید یا رد نمیکند و نظر نهایی به پزشک بستگی دارد.