به گزارش فاطر۲۴، ۳۱ مرداد روز صنعت دفاعی است که هرساله ضمن گرامیداشت این روز، بخشی از دستاوردهای جدید دفاعی در این روز با حضور مقامات عالی کشور خصوصاً شخص رئیس جمهور رونمایی میشوند. امسال نیز به مانند سالهای گذشته این مراسم برگزار شد. اما آنچه که این مراسم را با مراسمات سالهای گذشته متمایز مینمود، دو چیز بود، اول رونمایی از جنگنده کاملاً بومی کوثر که مدل ارتقاء یافته و بسیار پیشرفتهتر جنگنده اف۵ تایگر است و گام مهمی در تولید نسل جدید جنگندههای بروز برای کشورمان محسوب میشود و دیگری سخنان عجیب و قابل تأمل رئیس جمهور روحانی است که همگان را به تعجب واداشته است.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در سخنرانی خود در حاشیه رونمایی از جنگنده بومی کوثر گفت: اگر فرماندهان نظامی با رای مردم انتخاب شوند، در کنار مردم و نیروهای مسلح یک قدرت بزرگ میآفریند.
“اگر فرماندهی نیروهای مسلح نیز مردمی باشد، یعنی منتخب و مورد اعتماد مردم باشد و علاوه بر این اسلامشناس، مدیر، مدبر و مورد اعتماد دینی مردم باشد، توانمندی و قدرت نیروهای مسلح مضاعف خواهد شد. در زمان جنگ وقتی امام راحل فرمانی صادر میکردند، با فرمان یک فرمانده نظامی معمولی فرق داشت چرا که مردم به این رهبر مردمی و دینی از عمق جان اعتماد داشته و به او عشق میورزیدند و میدانستند که آنچه او میگوید برای تأمین مصالح عمومی کشور است و نه تأمین منافع فردی.
این اعتقاد و ایمان بین فرمانده نیروهای مسلح با نیروهای مسلح و نیروهای مسلح با مردم و مردم با آن فرمانده، قدرت بزرگی ایجاد میکند. اساس قدرت ما قدرت نیروی انسانی است که روحیه، انگیزه و ایمان آن، فراتر از قدرت سلاح، ابزار و تجهیزات عمل میکند”
این سخنان رئیس جمهور جای بحث فراوان دارد که در این یادداشت به بیان بخشی از آنها میپردازیم:
انتخاب فرماندهان نیروهای مسلح از بین مردم در هیچ جای دنیا مرسوم نیست، چرا که نه مردم عادی غیرنظامی توانایی تشخیص یک فرمانده کارکشته که نیازمند داشتن تخصص ها، مهارات، سوابق درخشان و دارای قدرت مدیریت بالا و اخذ تصمیم در شرایط حساس را دارند و نه مسئولیت فرماندهی یک قوای نظامی امری عادی و معمولی است که بتوان با دخالت مردم عادی فاقد تخصص آن را انتخاب کنند. موضوع امنیت نیازمند متخصصین است و به مانند سیاست نیست که بتوان از بین تعدادی از افراد یک یا چند نفر واجد شرایط را برای مدیریت کشور انتخاب کنند و نمیتوان بصورت لیستی گروهی را به عنوان فرماندهی نیروهای مسلح انتخاب کرد و صرفاً از روی جناحگیری سیاسی که آفت نیروهای نظامی است و یا حتی قیافه و پرستیژ افراد به آنها رأی داد و امنیت کشور را به دست آنان سپرد.
اینکه ایشان موضوع فرامین نظامی امام راحل را مطرح میکنند، امری اشتباه است، چرا که امام(ره) خود منتخب مردم بود و با اختیاراتی که از جانب مردم در چارچوب قانون اساسی داشت، فرماندهی نیروهای مسلح را در اختیار گرفته و برای مدیریت میدان جنگ وارد میدان شدند. در حال حاضر نیز مقام معظم رهبری با رأی غیرمستقیم مردم و با انتخاب خبرگان منتخب ملت است و از آنجائی که رهبر معظم انقلاب، فرمانده کل قوا نیز هستند لذا فرماندهی کل نیز توسط مردم با رأی غیرمستقیم انتخاب میشود و انتصابات دیگر توسط ایشان به عنوان نماینده ملت انجام میپذیرد.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیروهایی مردمی هستند و گواه این موضوع علاقه مردم به قوای نظامی و اعتبار نیروی نظامی در بین مردم است. این موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده که در پاسخ به شعار “الله اکبر، جانم فدای رهبر” فرمودند ارتش متعلق به شخص نیست و متعلق به همه مردم و کشور است و تا کنون هیچ موردی از تقابل بین نیروهای نظامی و مردم دیده نشده و همواره نیروهای مسلح در کنار مردم بودهاند و هرآنچه که در توان داشتهاند علیرغم مشکلات فراوان و حقوق و مزایای ناچیز به نسبت سایر مشاغل به کار گرفته اند.
آنچه که نیروهای مسلح ایران را از سایر نیروهای نظامی متمایز مینماید، روحیه خودباوری توأم با ایمان و اعتقاد به خداوند است و نه نیروی انسانی که این روحیه در نیروی انسانی منجر به پیشرفت در همه عرصهها از جمله رزم انفرادی، خودکفایی تجهیزاتی و غیره میگردد.
در نهایت آنچه را که میتوان گفت این است که بیان برخی سخنان توسط مقامات عالی نظام خصوصاً شخص رئیس جمهور ممکن است تبعاتی را برای کشور به بارآورد که جبران آن ناممکن بوده و کشور را در وضعیت حساس کنونی دچار مشکلات گوناگون نماید. بهتر است رئیس جمهور محترم و هریک از مسئولین تراز اول کشور با علم و آگاهی به قانون اساسی نسبت به بیان برخی مطالب اقدام نمایند تا سخنان ایشان دارای سند و پشتوانه قانونی و منطقی باشد.