به گزارش فاطر۲۴ ، حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی در نخستین همایش ملی مبانی گفتگو و راهکارهای عملی اقوام و مذاهب که قبل از ظهر امروز در ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: خداوند ما را خلق نکرده که فقط به او محبت کنیم و فقط نماز بخوانیم بلکه بالاتر از اینها و آن خدا باید در زندگی ما تجلی پیدا کند با منها کردن خداوند در هر سطحی از سطوح محال است بشریت سعادت را بییند چرا که غیر از این دنیا دنیای دیگری هم هست که باید پاسخگو باشیم.
وی افزود: خدا زمانی میتواند در محور سعادت و رشد بشر باشد که به درون جامعه بیاید و انسانها و جامعه با خدا آشتی کنند و جامعه خود را محل تجلی خدا قرار دهند.
عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: تجلی خداوند در طبیعت بیشتر ظهور کرده است و آن زیبایی و حکمت خداوند است که خداوند مبدا و صانع این زیباییها هست انجا یک تجلی دیگری وحود دارد و ان تجلی خدا در فعل انسانها به ویژه در تجلی اجتماعات است که اگر این تجلی نباشد وحدت و همدلی وجود نخواهد داشت، انسان باید محل تجلی خدا باشد.
وی اضافه کرد: قرب به خدا نباید فقط فردی باشد آن چیزی که دین میخواهد تقرب اجتماعی است و آن ارتباط آدمیان با هم در شاکله های مختلف است اگر آن شاکلهها شاکلههای به خدا نزدیک شده ای باشد انسان را به سعادت و حدت میرساند
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه گفتهاند سخیّ به خدا نزدیک است چون یک صفت اعطا است از سوی الهی که اگر در بشر ایجاد شود باعث تقرب اجتماعی جامعه خواهد شد.
وی اظهار داشت: انبیا مردم را دو نوع به دین دعوت میکردند یکی اعمال فردی و دیگری اعمال اجتماعی که اگر شخصی ایمان به خدا نیاورد با این دعوت میتوانست اعمال اجتماعی را به صورت دقیق و صحیح انجام دهد جامعه به عدل میرسد.
مبلغی بیان داشت: تجلی باید در صفات و رفتار ما و بویژه در مناسبات ما حضور داشته باشد، وگرنه نمیتوان وحدت را ایجاد کرد امام صادق (ع ) میفرماید اگر در کناره هم بودید و وحدت داشتید انجا خدا تجلی پیدا میکند.
وی ادامه داد: در احترامات متقابل است که خدا تجلی پیدا میکند و ارزشها پدید میآیند، فقه شیعه بخشی از ان باید و نبایدهای ارتباطها و مناسبات است، اتفاقا در ایات قران و روایات واژگان و مفاهیمی آمده است که جز در جایی که خدا تجلی نکند این ایات و روایات نامفهوم است.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: فقه باید اجتماعی باشدو گرنه فقه فردی معجزه زیادی ندارد میتواند عدهای را اصلاح کند و عدهای را به جان هم بیاندازد، ما خدای تعارف را میخواهیم انسان نیازمند به تعارف است که اگر اینگونه باشد بشر در راه صحیح قدم بر میدارد دین از روابطات اجتماعی سخن میگوید مگر میشود دینی که الهی است به تفرقه دعوت کند و انسانها را به زحمت بیاندازد.
وی اظهار داشت: تفرقه نتیجه عدم آگاهی از دین است، امروز عدهای دنبال مفاهیم وحدت هستند در حالی که در دین ما به صورت مفصل بیان شدهاست و باید اینها به جامعه وارد شده و اجرایی شود، از مودت که از دل برامدن است ، تراحم یعنی به هم رقت داشتن، تواصل؛به هم، رفت امد داشتن، تَاخی و برادری کردن با هم و به هم دیگر عاطفه داشتن باید عاطفه را از زندان خانه بیرون بکشیم و عاطفه اجتماعی داشته باشیم، عاطفه از درون دین برمیخیزد و محور دین است.
مبلیغ در پایان متذکر شد: ما نیاز داریم به خدا که محور دین است و آوردن خدا به جامعه و امکان حضور خدا در جامعه و منهای این محال است راه درست را انسان ها طی کنند و خدا زیباست و هر کجا خدا ارائه شود انسان ها به سمت همان زیبایی می آیند.
لازمه وحدت تجلی خدای متعال در زندگی بشری است
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی گفت: لازمه وحدت تجلی خدای متعل در زندگی بشری است باید خدا در زندگی ما تجلی پیدا کند.
لینک کوتاه : https://fater24.com/?p=5457