به گزارش فاطر۲۴ ، مجلس شورای اسلامی نهادی است که همه موظف به پاسخگویی در قبال آن هستند و اهمیّت آن را می توان در کلام حضرت امام خمینی(ره) یافت که میفرماید مجلس در رأس امور است.
وظایف مجلس به قدری حساس است که نتیجه علمکرد آن میتواند شرایط کشور را در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره دچار تغییر نماید و لذا عملکرد دولت و قوهقضائیه نتیجه نظارت مجلس است چرا که قانون از مجلس به سایر قوا ابلاغ میگردد.
نمایندگان مجلس نیز ارکان مجلساند که اجماع نظرات آنان در موارد مختلف، قانون شناخته میشود و به همین علت میباست افرادی کاردان و متخصص در چهارچوب قانون اساسی عهدهدار مسئولیت نمایندگی مجلس شده و در تصمیمگیریهای خود دارای صلابت در رأی و رفتار باشند.
استان آذربایجانغربی تعداد ۱۲ کرسی را در مجلس شورای اسلامی از آن خود دارد و به عبارتی ۴٫۲ درصد از مجلس در اختیار نمایندگان این استان میباشد.
از طرفی از نظر تعداد نمایندگان سایر استانها، آذربایجانغربی از ۲۲ استان تعداد نماینده بیشتری دارد و به عبارتی وضعیت این استان گرچه در مقایسه با استانهایی نظیر تهران، خراسان رضوی، اصفهان و آذربایجانشرقی قابل مقایسه نیست اما در مقایسه با سایر استانها بسیار مناسب و اثرگذار است.
علیایحال با عنایت به آنچه که شرح داده شد، آذربایجانغربی پتانسیل بهرهبرداری بیشتر از ظرفیتهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را داراست که تحقق آن در گرو وحدترأی میان نمایندگان استان است.
آنچه که یک نماینده میبایست به آن اهمیت داده و آن را سرلوحه کار خود قرار دهد، قراردادن منافع ملی در اولویت اول، منافع استان حوزه انتخابیه در اولیت دوم و منافع حوزه انتخابیه در اولیت سوم است و هر اندازه که اولویت برای یک نماینده وجود داشته باشد، باز هم منافع شخصی، جناحی و حزبی در اولویت آخر است.
اما متأسفانه آنچه که اکنون شاهد آن هستیم، برخلاف آنچه که باید رخ میداد است و وضعیت اسفناک استان در عرصههای مختلف ماورای آن است که بتوان با چند ده صفحه نگارش آن را شرح داد. بر خلاف آنچه که نمایندگان استان در شعارهای خود مطرح میسازند، نه تنها منافع ملی و استانی، حتی منافع حوزه انتخابیه نیز از علمکرد نمایندگان بهرهای نبرده اند و آنچه که از جانب نمایندگان عاید آنها شده، دعواهای سیاسی با سایرنمایندگان و طرح موضوعات جناحی و حتی قومی در محافل مختلف برای سرپوس گذاشتن به عملکرد خود است.
اتحاد بین نمایندگان استان علاوه بر ایجاد توانایی برای دستیابی به امکانات بیشتر در جهت خدمت به مردم، امکان افزایش قدرت رایزنی مسئولین اجرائی در وزارتخانههای مربوطه را محیا میکند و همین امر در واقع نه تنها سیستم نظارتی، بلکه سیستم اجرائی را نیز متحول میکند.
در این راستا تشکیل مجمع نمایندگان استان امری ضروری است که ضمن ارتباط مداوم نمایندگان با یکدیگر آن هم بصورت حضوری، تلاش برای ایجاد وحدت رأی و رفع اختلافات و کدورتهای ممکن را در پی خواهد داشت و قطعاً با انعکاس مصوبات و تصمیمات مجمع نمایندگان استان به عموم مردم، افزایش حمایت مردمی و اراده مسئولین اجرائی مشهود خواهد بود.
لازم به ذکر است که تشکیل مرتب جلسات مجمع نمایندگان استان همواره مورد توجه بزرگان سیاسی خصوصاً نماینده ولی فقیه و امام جمعه ارومیه خصوصاً از تریبون نمازجمعه بوده است و ایشان در باب مسئولیت نمایندگانی عنوان داشتند: یکی از مهمترین وظایف نمایندگان نظارت بر عملکرد وزارتخانه ها است نه اینکه به مجالس ترحیم بروند و بنر بنویسند و تسلیت بگویند، نمایندگان باید مطالعه کنند و قانون درست وضع کنند و جلوی سوء استفاده را بگیرند.
در نهایت آنچه که میتوان نتیجه گرفت، لزوم ورود همه جانبه بزرگان فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مذهبی استان به عرصه ایجاد وحدت در میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی از استان آذربایجانغربی است و در این راستان نیاز است جناحها و گروههای مختلف از افرادی خود رأی دوری جسته و حداقل حمایت خود از نمایندگان مذکور را برای دور بعد انتخابات مجلس از آنها سلب نمایند که بدون شک در چنین شرایطی فضای استان در عرصههای مختلف متحول شده و قدمهایی پیشرفت با سرعت بیشتری طی خواهند شد.
امیرعظیمی