به گزارش فاطر ۲۴، اکبر نصرتی ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: هم اکنون وظیفه نظم و امنیت اجتماعی در فضای مجازی در ۱۴۰ نقطه کشور بر عهده پلیس فتا است.
وی با تاکید بر اینکه فضای مجازی از اهمیت فراوانی برخوردار است تصریح کرد: اهمیت این فضا تا جایی است که رهبر معظم و انقلاب اسلامی فرمودند که اگر امورات مربوط به رهبری اجازه میداد، شخصا مدیریت فضای مجازی را بر عهده میگرفتم.
رئیس پلیس فتای آذربایجانغربی با اشاره به اینکه هم اکنون از ۷٫۳ میلیارد نفر جمعیت جهان، چهار میلیارد نفر به اینترنت استفاده میکنند افزود: در ایران نیز ۵۶ میلیون نفر به اینترنت و فضای مجازی دسترسی دارند.
اقدامات سلبی و ایجابی پلیس فتا در مقابله با جرم در فضای مجازی
وی با بیان اینکه پیشبینی و پیشگیری تهدیدهای فضای مجازی از وظایف پلیس فتا است اظهار کرد: در این رابطه پلیس اقدامات سلبی و ایجابی انجام داده و ارتقاء احساس امنیت در سطح استان نیز از وظایف پلیس فتا به شمار میرود.
نصرتی در ادامه گفت: در بحث جرائم در فضای مجازی، جرائم متعددی همانند تهمت، اخاذی، نشر اکاذیب، تخریب دادهها و کلاهبرداری رخ میدهد که پلیس فتا با رعایت ملاحظات شرعی و قانونی به پروندههای ارجاعی رسیدگی میکند.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته نسبت به سال ۹۵ به میزان ۴۴ درصد شاهد افزایش جرائم در فضای سایبری بوده ایم اظهار کرد: این میزان به علت نداشتن سواد رسانه ای، ساده لوحی و عدم آگاهی بوده است.
۹۰ درصد پروندههای متشکله امسال به نسبت سال گذشته به نتیجه رسید
رئیس پلیس فتای آذربایجانغربی افزود: در چهار ماهه امسال ۹۰ درصد پرونده های متشکله به نسبت سال گذشته، به نتیجه رسیده و علاوه بر آن، شاهد افزایش پنج درصدی جرم در فضای مجازی بودهایم.
وی با بیان اینکه در چهار ماهه امسال ۹۳ درصد پرونده ها کشف و به نتیجه رسیده اند بیان کرد: ۸۰ درصد مرتکبین افراد مذکر بوده و ۶۱ درصد آنها در گروه سنی ۲۶ سال، ۳۲ درصد بین ۱۹ تا ۲۵ سال و هفت درصد مرتکبین نیز زیر ۱۸ سال بوده اند.
نصرتی گفت: علاوه بر آن، مباحث مالی ۴۷ درصد پرونده ها را تشکیل داده و مزاحمت و تهدید با ۱۶ درصد، نشر اکاذیب با ۲۳ درصد و سایر تخلفات با ۱۴ درصد، در ردههای بعدی قرار دارند.
انتقام جویی انگیزه مرتکبین به جرم در فضای مجازی
وی، انتقام جویی را از انگیزه های مرتکبین به جرم در فضای سایبری عنوان کرد و افزود: علاوه بر آن، منافع انتفاع مالی، انتفاع اخلاقی و نیز کنجکاوی از سایر انگیزههای مرتکبین به جرم در این فضا به شمار میرود.
رئیس پلیس فتای آذربایجانغربی با تاکید بر اینکه مردم باید از پیامرسانهای داخلی استفاده کرده و به آنها فرصت رشد و بالندگی داده شود اظهار کرد: علاوه بر آن، رسیدگی به پروندههایی که در پیامرسانهای داخلی رخ میدهد بسیار آسانتر بوده و مشکلات و پیچیدگیهای پیامرسانهای خارجی را ندارد.