اصولگرایان فرض اصلاح طلبان را باطل کنند؛

گروه سیاسی فاطر۲۴: اصلاحطلبان که شکست انتخاباتی مجلس یازدهم را به عنوان یک افتضاح تاریخی در کارنامه کاری خود ثبت کردند، حالا هنوز مجلس آتی تشکیل نشده دست به کار تخریب و ایجاد اختلاف افکنی فرضی و خیالی در این مجلس شده اند.
این جریان سیاسی که در انتخابات مجلس یازدهم چیزی برای گفتن نداشت و توسط مردم از گردونه رقابت با رقیب سنتی خود حذف شد حالا به ایجاد اختلاف میان مجلس یازدهم امید بسته است. مجلسی که دو شاخصه مهم و اساسی دارد و بسیاری را به خود امیدوار کرده است.
اولین شاخصه این مجلس جوانی بسیاری از نمایندگان و پرانگیزه بودن آنهاست و از سوی دیگر شاخصه مهم دیگر مجلس یازدهم انقلابی بودن اغلب نمایندگان است. دو شاخصهای که درمجلس دهم که با حضور لیبرالها همراه بود کمتر یافت می شد. درواقع ضعف عملکردی مجلس دهم همین ویژگی لیبرالی بودن برخی از نمایندگان آن بود که حالا با قوت مجلس انقلابی یازدهم جایگزین شده و بسیاری را امیدوار کرده است.
حالا اصلاح طلبان به امید اختلاف افکنی میان چهره های شاخص لیست ایران سربلند سعی می کنند شکست خود را جبران کنند و این مجلس را از کارکرد اصلی خود دورسازند. خدعه اصلاح طلبان آنقدر آشکار است که نشان دهنده ضعف و دستهای خالی این جریان سیاسی است.
در همین رابطه، «غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» نماینده مجلس دهم که در انتخابات مجلس یازدهم رد صلاحیت شد می گوید: «اجماع اصولگرایان در مجلس آینده سخت بهنظر میرسد. هرسه گروه دارای غرور کاذبی هستند که این غرور اجازه نمیدهد بین آنها اجماع صورت بگیرد. تجربه نشان داده که جبهه پایداری در میان اصولگرایان همواره خود را تافته جدا بافته میدانند و به راحتی با اصولگرایان کنار نمیآیند. از سوی دیگر احمدینژادیها احساس میکنند حق آنها در بین اصولگرایان تضییع شده است. این در حالی است که آقایقالیباف و نزدیکان ایشان نیز با شعارهای خاص وارد فضای انتخابات شدهاند و وعدههایی به مردم دادهاند.»
«محمد عطریانفر»، فعال سیاسی اصلاحطلب و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی نیز با اشاره به همین موضوع بیان می کند: «ریاست مجلس یکی از عرصههایی است، که این اختلافات خود را نشان خواهند داد چراکه جبهه پایداری و برخی از اصولگرایان چهرههایی مانند آقاتهرانی و میرسلیم را مدنظر دارند، در حالی که جریان اصولگرای مقابل که با لیست اکثریت و گستردهتری به مجلس آمده، قالیباف را برای ریاست مجلس انتخاب کرده است.»
«علی صوفی»، عضو شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان دیگر فعال سیاسی این جناح است که فضای مجلس یازدهم را تیره و تار توصیف می کند و می گوید: «اگر مجلس را در دست بگیرند طبیعتا بر سر تسلط قدرت درون پارلمان با یکدیگر رقابت خواهند کرد. اما اینکه در این رقابتها چه کسی پیروز شود و در نتیجه آن تغییری در وضع مردم ایجاد خواهد شد، نامعلوم است. از طرفی اگر اصولگرایان در انتخابات ۱۴۰۰ دولت را هم در اختیار بگیرند باید شاهد وخامت اوضاع باشیم و متاسفانه باید بگوییم که وضع مردم بدتر نیز خواهد شد.»
«عباس عبدی»، تئوریسین این جناح سیاسی درباره اختلاف میان اصولگرایان در مجلس آتی بیان می کند: «جلس یکدست شوخی محض است چرا که با تشکیل چنین مجلسی خواهید دید بلافاصله آنچنان شکافی میان آنها رخ دهد و به روی هم آنچنان پنجه بکشند که هیچگاه با اصلاحطلبان این کار را نکنند. دلیل آن هم این است که اصلاحطلبان در مواجهه سیاسی یک گروه با پرنسیبتری هستند اما آنها در مواجهه با خودشان به شدت تقابل خواهند کرد و شما این را دیر یا زود خواهید دید؛ مضاف برآنکه به مرور زمان دامنه مشکلات گستردهتر میشود و آنها مجبورند که این تقابلها را ایجاد کنند.»
بنابراین جریان اصلاحات با ناامیدی و ایجاد تاکتیک اختلاف افکنی سعی کرده است مجلسی تیره و تار و کاملا دوقطبی بسازد. اما نگاهی جزئی به لیست هایی که گروه های سیاسی اصولگرا در مجلس یازدهم ارائه دادند و باعث توفیق آنها در این انتخابات شد، نشان می دهد که گروه های سیاسی با درصد بالایی با هم اشتراک داشتند؛ یعنی شخصیت هایی که در لیست دو گروه بود با هم مشترک بودند. این موضوع نشان می دهد که دیدگاه جریان اصلاحات درباره اختلافات درون جناحی اصولگریان با هوشیاری اصولگرایان می تواند از اساس باطل شود.
هر چند که اختلافات سلیقه ای درون جریان اصولگرا وجود دارد و ساختار این جریان سیاسی به مانند جریان اصلاحات ساختار فرمایشی و دستوری از بالا نیست و نیروهای این جریان در عین ائتلاف سلائق خاص سیاسی خود را دارند اما وجه مهم مجلس آتی که قاطبه آن از نیروهای اصولگرا تشکیل شده، انقلابی بودن است که این موضوع همه این سلائق را زیر یک پرچم جمع خواهد کرد.
اصلاحات آشکار ساخته برای اختلاف افکنی و نشان دادن فضای تشتت آرا و اختلاف در مجلس آتی برنامه دارد اما آنچه مهم است عملکرد مجلس آتی به نفع مردم و تغییر به نفع ملت ایران است. این درحالی است که به خودی خود اختلاف سلیقه چیز بدی مجلس نیست و باعث صیقل دادن طرح ها و چکش کاری قوانین و کارآمدی آنها می شود. به نظر می رسد آنچه مهم است هدف مشترک انقلابی است که مجلس یازدهم با قاطبه نیروهای اصولگرا حائز این ویژگی مهم است.
مطالب مرتبط
اخبار اقتصادی
-
برداشت بیش از یک میلیون سیب در آذربایجانغربی
-
ساماندهی سایت نازلو از الویتهای سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه است
-
افزایش ۱۳ درصدی تولید انگور در آذربایجانغربی
-
آقای روحانی! نام ساقط کردن کشور گشایش اقتصادی است؟
-
تمامی مطالبات کلزاکاران آذربایجانغربی پرداخت شد
-
آغاز برداشت گوجهفرنگی از مزارع آذربایجان غربی
-
محکومیت پنج میلیارد ریالی قاچاقچیان دام در آذربایجانغربی
-
سرمایه در گردش و تورم دغدغه تولیدکنندگان آذربایجانغربی
-
افزایش ۲۸ درصدی حجم معاملههای بورسی در تالار ارومیه
-
تجلیل از مودیان و فعالان زکات باید در دستور کار مسوولان باشد
جديدترين خبرها
-
عزاداری امسال در تاریخ کشور ماندگار شد / سرمایه گذاری در آموزش و پرورش برنامه ریزی برای بلند مدت است
-
عکس/ثبت نام دبیرستان معارف اسلامی آغاز شد
-
فیلم/واقعیات درباره «یک سکانس خاص» که برداشت های مختلفی از آن شد
-
۲ طرح تولیدی و ۳ طرح آبرسانی در ارومیه افتتاح شد
-
مقاومت و صراحت این روحانی مجاهد در مواضع بحق انقلابی، برجسته و نمایان بود
-
سرکوب عزاداران حسینی در نیجریه
-
هر رسانه، یک حسینیه
-
جزئیات بازخوانی جعبه سیاه بوئینگ اوکراینی
-
به سال آخر دولت به چشم وقت اضافی نگاه نکنید
-
برداشت بیش از یک میلیون سیب در آذربایجانغربی
دیدگاه ها (0)