به گزارش پایگاه خبری فاطر۲۴ ، روز یکشنبه برابر با ۱۴ مهرماه مجلس شورای اسلامی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم موسوم به «CFT» را با ۱۴۱ رای موافق، ۱۲۰ رای مخالف و پنج رای ممتنع تصویب کرد که متن این لایحه به این شرح است: « به دولت جمهوری اسلامی ایران اجازه داده میشود کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم مشتمل بر یک مقدمه، ۲۸ ماده و یک پیوست با اعلام شروط زیر پذیرفته و سند زیربط را مطابق مقررات تبصره این ماده نزد امین اسناد توجیه کند، دولت موظف است به محض آگاهی نسبت به اعتراض احتمالی سایر اطراف متعاهد، گزارشی جهت اتخاذ تصمیم مقتضی به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید».
در این راستا نظرات نمایندگان موافق و مخالف آذربایجانغربی در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با FATF از نظر مخاطبان گذرانده میشود که مخالفان تصویب آن را خودتحریمی به دست خود ایران و موافقان عدم تصویب آن را خودتحریمی برای کشور میدانند.
تصویب FATF مانند امضای قرارداد ننگین ترکمانچای است
نادر قاضیپور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی که یکی از مخالفان سرسخت پیوستن ایران به کنوانسیون تامین مالی تروریسم بود، در ارتباط با تصویب FATF در مجلس میگوید: روز تصویب این لایحه، روز سیاه مجلس بود که در یک جلسه غیرعلنی نمایندگان به آن رای مثبت دادند و این در حالی بود که مسئولان نظامی در مورد خطرات احتمالی پیوستن ایران به این کنوانسیون هشدار داده بودند ولی دولتیها برای تصویب آن اصرار داشتند.
وی میافزاید: تصویب این لایحه به مثابه امضای عهدنامه ننگین پاریس، ترکمانچای و گلستان است که مانند یک لنکه ننگین در تاریخ مجلس ثبت خواهد شد و ۱۲۰ نماینده مجلس به این طرح رای منفی دادهاند.
مبادلات مالی و بانکی ایران با تصویب FATF تسهیل میشود
سیدهادی بهادی از موافقان FATF با بیان اینکه در نظام بانکی جهان یک سری پروتکلهایی وجود دارد که دارای استانداردهای بین المللی هستند، ادامه میدهد: ایران برای تسهیل مبادلات مالی و بانکی خود باید به کنوانسیونهای بینالمللی بپیوندد و از ظرفیتهای موجود استفاده کند چرا که پیوستن ایران به کنوانسیونهای بینالمللی اثرات مثبتی بر روی مبادلات تجاری و اقتصادی ایران داشته و زمینهساز ورود کشور به بازار جهانی است و تصویب نکردن FATF درواقع یک نوع خودتحریمی بود.
تصویب این طرح به نفع کشور است
روحالله حضرتپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی و یکی از موافقان تصویب cft میگوید: تصویب این طرح به نفع کشور است و از بروز مشکلات اقتصادی احتمالی در آینده جلوگیری میکند.
تصویب cft موجب رونق بازار بورس میشود
قسیم عثمانی نماینده بوکان در مجلس شورای اسلامی تصویب cft را موجب ایجاد رونق در بازار بورس کشور دانسته که موجب سرازیر شدن پولهای نقدی به سمت آن شده که با کاهش نقدینگی در بازار قیمت دلار کاهش مییابد، تصریح میکند: تصویب این لایحه در مجلس جلوی بهانهگیری دشمنان جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تهمت به ایران برای حمایت از تروریسم گرفته میشود و این موضوع میتواند به عنوان یک عامل بازدارنده عمل کند و موجب افزایش امنیت روانی در جامعه میشود.
عدم امضای لایحه FATF ممکن بود موجب افزایش مشکلات اقصادی کشور شود
همایون هاشمی نماینده مردم شهرستانهای میاندوآب و شاهیندژ در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه کشورهای عضو G7 کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم (FATF) را برای مقابله و مبارزه با پولشویی و تروریستها طراحی کردهاند، خاطرنشان میکند: در حال حاضر کشور در شرایط سخت اقصادی و تحریمها قرار دارد و عدم امضای این طرح ممکن بود به مشکلات اقتصادی کشور اضافه کند.
وی با بیان اینکه FATF یک کنوانسیون بینالمللی است که علاوه بر آمریکا بسیاری از کشورهای اروپایی نیز آن را پذیرفتهاند، میافزاید: در عصر حاضر برای رونق اقتصادی در هر کشوری باید تعامل با کشورهای حهان افزایش یابد و این کنوانسیون یک پل ارتباطی برای رابطه با سایر کشورها است که ما باید نهایت استفاده و بهرهبرداری را از ظرفیت این کنوانسیون ببریم.
برخی از مفاد FATF با مبانی انقلاب تناقض دارد
تقی کبیری نماینده مخالف FATF خاطرنشان میکند: با پیوستن به این کنوانسیون استعماری، همه تراکنشهای بانکی کشور در اختیار بیگانگان قرار میگیرد و در واقع، ایران با این مصوبه به خودتحریمی هوشمند تن داده و باید منتظر عواقب خطرناک آن در آینده باشد و از طرف دیگر، برخی از مفاد این لایحه با مبانی انقلاب اسلامی تناقض فاحش دارد و به راحتی نمیتوان از آن خارج شد.
پیوستن ایران به FATF بهانه اروپاییها برای انتقال پول به کشور را از بین میرود
شهروز برزگر کلشانی با بیان اینکه با پیوستن ایران به FATF بهانه اروپاییهای برای انتقال پول به کشور از بین میرود، میگوید: در حال حاضر تصویب این لایحه به نفع کشور است چرا که موجب تسهیل مبادلات تجاری و بانکی ایران میشود و اگر در آینده مشکلی برای کشور به وجود بیاید میتوان از این کنوانسیون خارج شد.
در حال حاضر پس از تصویب لایحه FATF در مجلس شورای اسلامی این لایحه به شورای نگهبان فرستاده شده است تا این نهاد در مورد تائید یا رد آن تصمیم بگیرد و در این میان نکته جالب داستان، درخواست ۱۳۳ نفر از نمایندگان مجلس برای شفافسازی رایشان به این لایحه است و در این راستا سوالی از بقیه نمایندگان که این درخواست را امضا نکردهاند؛ پیش میآید، مبنی بر اینکه اگر به این لایحه رای داده و آن را به صلاح کشور میدانند چرا از شفافیت رای خود ترس دارند و اگر برخی هم به FAFT بنا به صلاح کشور رای مثبت دادهاند، باز چرا از افشای نظرشان واهمه دارند.
انتهای پیام